сите категории
EN

Складирање на енергија во домаќинството

Дома> АПЛИКАЦИИ > Складирање на енергија во домаќинството

Складирање на енергија во домаќинството

Време:-2022 04 11- Посети: 61

The home energy storage system uses the energy generated by the rooftop solar power plant, the home wind turbine, and the low-cost power source of the social power supply system to store the rich electricity into the storage system for peak use, not only as an emergency power source, but also for the household to save electricity costs. In addition to family use, can also be used for field operations, emergency power outage, for general household appliances, computers, lighting, communication equipment, etc.

        Home-Energy-Storage-System-1


Рика литиумските батерии за складирање на енергија во домаќинството ја подобруваат ефикасноста на сончевата енергија собрана од панели со складирање на енергијата трансформирана од инверторот. Со системот за складирање енергија Rika, можете да правите, користите, заштедите и продавате сопствена енергија на безбеден и лесен начин. Така, сметките за комунални услуги ќе ви бидат помали и струјата ќе тече дури и кога времето ќе добие неочекуван пресврт или кога мрежата има лош ден.


家庭储能-2


    

Домашно складирање на енергијаодРика Соларis a photovoltaic energy storage system with a customized battery management system (BMS) based on lithium iron phosphate orСуперcapacitor batteries. They are with high cycle times, long service life and suitable for daily charging and discharging 


家庭储能-3


Претходно: Никој

Следно: Никој

展开
ОНЛАЈН