сите категории
EN

Дома> ВЕСТИ > индустрија Вести

Бугарија ги олеснува правилата за изградба на соларни системи за само-потрошувачка

Време:-2022 06 15- Посети: 27

соларен панел

Бугарскиот парламент неодамна гласаше, 109 спрема 11 и 44 воздржани, за усвојување убедливи амандмани на Законот за енергија од обновливи извори со кои се поедноставува режимот за изградба на фотонапонска енергијасистем за само-потрошувачка.

Крајни потрошувачи како што се домаќинствата или фирмитеможе да изгради моќсистемискористување на обновливите извори на енергија извори на енергија на покриви и фасади на згради кои се приклучени на преносната или дистрибутивната мрежа на електрична енергија за само-потрошувачка.Сопственикот на таков објект може да ја врати или продаде електричната енергија на дистрибутивната мрежа откако ќе ги добие сите мислења за приклучување кои се бараат според Законот за енергетика.

Пратениците кои го поднесоа предлог-законот рекоа дека тој ќе го стимулира инсталирањето на соларни производи. Новите правила ќе важат за градбите во урбаните области и ограничувањето на капацитетот е огромни 5 MW.

展开
ОНЛАЈН